کتاب/ یادنامه

شهسوار شیرین کار

شهسوار شیرین کار
کتاب «شهسوار شیرین‌کار» یادنامه‌ای برای محمدحسین اسکندری ارسنجانی، مجتهد و ادیب فقید معاصر است.
يکشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۰
کد خبر :  ۱۳۳۰۱۱

 این اثر ارزنده توسط شاعر، نویسنده و پژوهشگر محمدحسین ابراهیمی در سال ۱۳۹۶ تألیف و توسط انتشارات پرتو رخشید در شیراز منتشر شده و به زندگی و زمانه، آثار و تألیفات و خدمات و مطالبی درباره شخصیت ادبی و فرزانه حجت‌الاسلام و المسلمین شیخ محمدحسین و آثار محمدحسین اسکندری ارسنجانی می‌پردازد. کتاب مذکور در ۷۲صفحه و به صورت مصور در تیراژ هزار نسخه در چاپ  اول به قیمت هر نسخه ۷هزار تومان منتشر شده است.

کتاب شهسوار شیرین‌کار در نوع خود یکی از کتاب‌های مفید و ارزشمند درباره معرفی یک شخصیت ارزنده ادبی و فرهنگی یعنی محمدحسین اسکندری ارسنجانی مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان و استاد فقید دانشگاه شیراز تألیف شده است و با اینکه کم صفحه است اما پربار و حاوی سخنانی از بزرگان دیار فارس درباره این شخصیت ادبی معاصر ماست.
فهرست کتاب شهسوار شیرین‌کار
فهرست عناوین مطالب این کتاب عبارت است از: نگاهی به زندگی و آثار اسکندری نوشته محمدحسین ابراهیمی، شهید شاهد و زنده جاوید عرصه علم و ایمان نوشته سیدمهدی جعفری، نسیم روح‌بخش آشنایی سروده کاووس حسن‌لی، آبی اندیشه سپید احساس نوشته احد ده‌بزرگی، خورشید عزت سروده احد ده‌بزرگی، رحیل اندوهبار نوشته صدرا ذوالریاستین، مرگ استاد نوشته منصور رستگار فسایی، شهسوار شیرین‌کار سروده منصور رستگار فسایی، ایل آه سروده غلامرضا کافی، یادی از اسکندری نوشته محمدیوسف نیری، چه خوش صید دلم کردی نوشته عبدالرسول صادق‌پور به همراه چند تصویر در انتهای کتاب. 
پیشگفتار
روابط عمومی حوزه هنری  فارس در سه صفحه پیشگفتار کتاب شهسوار شیرین‌کار به علل انتشار این اثر و سایر آثاری از این دست پرداخته و درواقع، متن پیشگفتار مشترک بیشتر کتاب‌هایی است که در هفته هنر انقلاب اسلامی رونمایی شده‌اند. در بخشی از این مقدمه می‌خوانیم: «... هنر انقلاب اسلامی در سومین حرم حضرت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم سلام در ایران اسلامی همواره نوجویی و نواندیشی را پیشه خود ساخته است. اصولاً در خطه‌ای که مهد فرهنگ و تمدن ایران اسلامی و شهری که شیرازه تاریخ و فرهنگ ایران زمین و پایگاه و پایتخت فرهنگی کشور است و از دیرباز به نام قول و غزل و شهر شعر نام گرفته و از یک سو، سایه امامزادگان واجب‌التعظیم و در رأس آن حضرت احمدبن‌موسی شاهچراغ علیه‌السلام و از دیگر سو ستارگان بی‌بدیل و خورشید‌های همیشه فروزان ادب فارسی حافظ و سعدی را به دامن خویش پرورانده، کار ادبی کردن کار ساده‌ای نیست...». «... مجموعه کتاب‌های آفرینش ادبی تولید سال ۱۳۹۶ علاوه بر دو محور همیشگی شعر و داستان دو عرصه دیگر را به صورت ویژه در بر می‌گیرد: نخست نقد و پژوهش و تتبع ادبی که آثاری آبرومند و شایسته و درخور تحسین را شامل می‌شود و دیگر عرصه طنز است که در حجم و ابعاد حاضر برای نخستین بار است که مورد توجه قرار می‌گیرد. امید است پرداختن به این دو در سال‌های آتی نیز ادامه یابد تا در کنار شکوه شعر و دلبری داستان پرتو مهر پژوهش و لطافت طبع طنازان دیار پارس نیز بر این صفحه رنگ مانایی بگیرد...»
مقدمه
در بخشی از مقدمه دوصفحه‌ای این کتاب، در نوشتاری از اکبر اسکندری پیشکسوت فرهنگی و پژوهشگر حوزه فرهنگ ارسنجان می‌خوانیم: «... مرحوم محمدحسین اسکندری ارسنجانی استاد دانشگاه شیراز در زمره بهین‌مردانی بود که پیوسته مردم زادگاهش بوی احسان و نیک‌نامی وی را به مشام جان خویش بوییدند و دائماً از تلاش‌های وافر آن مرد پاک‌سرشت سخن می‌رانند...». «... به راستی می‌توان گفت دکتر اسکندری همان کسی بود که دی شیخ به دنبالش می‌گشت. با معبود ازلی دل خوش داشت و راه رستگاری را خوب شناخته بود که:
بتا هلاک شود دوست در محبت دوست
که زندگانی او در هلاک بودن اوست
آری، کسی که فانی فی‌الله شد بقای به حق پیدا می‌کند. او چون عاشقی صادق در طلب یار در تکاپو بود: «مدعی در گفتگوی و عاشق اندر جست‌وجوست.» نازنینی بود که همه نازش را می‌کشیدند و چون به همه جا می‌نگرم، یادگاری از او به چشم می‌خورد:
 هر کجا می‌نگرم جلوه مستانه توست
 همه جا زمزمه کوچ غریبانه توست
نزدیک به۳۰سال است که از وداع استاد می‌گذرد در این رهگذر، استادان و اندیشه‌وران بزرگ‌منشی با بیان شیوا و قلمی رسا درباره‌اش مطالبی نگاشته‌اند و اشعاری سروده‌اند. این یادنامه کم‌برگ اما پرشوق و ذوق، گوشه‌ای از آن نوشته‌ها و سروده‌هاست که یاد و خاطره استاد را زنده می‌کند...»

 

بخشی از مقاله سیدمحی الدین حسینی ارسنجانی منتشر شده در روزنامه شیراز نوین

ارسال نظر