به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس، وحید نمازی در مراسم رونمایی از پوستر فراخوان با بیان اینکه کنگره ملی شعر مکتب گمنامی با ابتکار حوزه هنری فارس شکل گرفت و جزو بهترین رویداد ادبی بود، به امکان استقرار دبیرخانه این کنگره در شیراز خبر داد و گفت: یکی از رخدادهایی که بعد از انقلاب با محورها و مضامینی مانند ایثار، امنیت و ... در جامعه هنری حادث شد این کنگره بود.
رئیس حوزه هنری فارس با بیان اینکه این کنگره از دو منظر اهمیت دارد، یکی از این ابعاد را موضوع امنیت ذکر و اضافه کرد: نسل ما در امنیتی پایدار قرار داشت و رشد کرد اما به دلیل آنکه کمتر به این حس توجه و در مورد آن گفته شد، کمتر هم آن را درک کردیم.
نمازی با اشاره به لزوم پرداختن به اهمیت و جایگاه امنیت به عنوان زیرساخت توسعه پایدار و تقویت آرامش و آسایش و عامل موثر در ایجاد و تقویت حس امید، ثبات، توسعه و پیشرفت، گفت: فرهنگ گمنامی از دیگر موضوعات محوری این کنگره است که کمتر در جامعه به آن پرداخته شده است؛ سربازان گمنامی که بی نام و نشان اسباب آرامش جامعه را فراهم میکنند.
رئیس حوزه هنری فارس اضافه کرد: این موضوعات کمتر در قالب هنر مورد توجه قرار گرفتهاند و به همین دلیل تبیین آنها برای جامعه هنری در قالب گپ و گفتها مدنظر قرار گرفته است.
نمازی عنوان کرد: مجاهدتهای خاموش مدافعان امنیت و سربازان گمنام امام زمان(عج) با سه اولویت؛ "رابطه مردم با نهادهای امنیتی"، "هر ایرانی سرباز گمنام در دفاع از امنیت جامعه" و "تضعیف امنیت زمینه ساز وقوع حوادث تروریستی نظیر حادثه تروریستی در حرم حضرت احمدبن موسی شاهچراغ علیه السلام" از موضوعات محوری این کنگره است.
*طبیب زاده: نگاه ما در عنوان، فراتر از یک نهاد و سازمان است
حجتالاسلام والمسلمین رضا طبیبزاده، دبیر اجرایی سومین دوره کنگره ملی شعر «گمنامی» نیز در سخنانی اظهار داشت: کنگره ملی شعر «مکتب گمنامی» یکی از ایدههای شاعران استان فارس بود که فراخوان نخستین دوره آن در سال ۹۹ اعلام و اختتامیه آن در فروردین سال ۱۴۰۰ در حافظیه شیراز به صورت مجازی برگزار شد.
وی افزود: دومین دوره این کنگره ملی به میزبانی خوزستان آغاز شد و امسال سومین دوره آن در شیراز برگزار خواهد شد که از امروز فراخوان آن اعلام می شود.
طبیبزاده آخرین مهلت ارسال آثار به این کنگره ملی را ۱۲ بهمنماه سال جاری و اختتامیه آن را نیمه اسفندماه همزمان با هفته بزرگداشت سربازان گمنام امام زمان(عج) اعلام کرد و گفت: این جشنواره در ۴ بخش شعر کلاسیک، شعر نو، شعر کودک و نوجوان و ترانه، سرود و تصنیف پذیرای آثار شاعران عزیز خواهد بود.
دبیر اجرایی سومین کنگره ملی شعر «مکتب گمنامی» اظهار کرد: علاقهمندان میتوانند آثار خود را از طریق سایت حوزه هنری فارس به آدرس artfars.ir ارسال کنند که تمام اخبار و جزئیات فراخوان کنگره هم در این سایت قرار داده میشود.
وی با بیان اینکه در حاشیه این کنگره ملی یکسری برنامهها هم اجرا خواهد شد، برگزاری کارگاههای آموزشی، جلسات تبیینی، رونمایی از محصولات تولیدی دوره اول را از جمله این برنامهها اعلام کرد و گفت: کتاب آثار برگزیده دوره اول در اختتامیه آن رونمایی شد اما بخشی از آثار برگزیده هم به مرحله تولید محصول رسیده است که طی برگزاری سومین دوره کنگره از آنها رونمایی خواهد شد و به یاری خدا برای دوره سوم هم این کار را انجام خواهیم داد.
طبیبزاده بیان کرد: نگاه ما در این جشنواره آن است که هر ایرانی میتواند سرباز گمنام برای امام زمان(عج) در دفاع از جامعه اسلامی و میهن اسلامی باشد. گرچه این عنوان به یک سازمان حقوقی اطلاق شده است اما منظور ما در سومین دوره این کنگره فراتر از یک سازمان و نهادهای امنیتی است و هر کسی که در دفاع از این کشور به شکل گمنام مجاهدت میکند، شامل موضوعات این جشنواره میشود.
دبیر اجرایی سومین کنگره ملی شعر «مکتب گمنامی» در پایان سخنان خویش به جوایز برگزیدگان این جشنواره اشاره کرد و گفت: به نفرات اول هر بخش مبلغ ۶ میلیون تومان، نفر دوم ۴ و نیم میلیون تومان و نفرات سوم ۳ میلیون تومان جایزه نقدی اهدا خواهد شد.
*کرونی: تلاش می کنیم تا شأنیت هنرمندان را رعایت کنیم!
هاشم کرونی، مسئول مرکز آفرینشهای هنری حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس و همچنین جانشین دبیر علمی سومین کنگره ملی شعر «مکتب گمنامی» هم در این نشست خبری گفت: ایده این کنگره از شیراز شروع شد که جمعی از شاعران استان آن را مطرح کردند و حوزه هنری هم از برگزاری آن حمایت کرده و پشتیبان آن قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: نگاه ما در دوره اول شاید معطوف به عنوان حقوقی سربازان گمنام بود اما به تدریج به این نتیجه رسیدیم که این برنامه قرار نیست فقط یک دسته افراد را مخاطب قرار دهد و فراتر از نهادهای امنیتی، تمامی مردمی که دلشان برای امنیت جامعه میسوزد و به خصوص در اغتشاشات اخیر احساس کردند که اگر امنیت نباشد، چه فاجعهای رخ میدهد، مخاطب این کنگره ملی هستند.
کرونی با یادآوری اینکه سیاست حوزه هنری حمایت از جریانهای مردمی هنری انقلاب اسلامی است و علت حمایت از این جشنواره هم همین بوده است، گفت: در دوره اول داوری آثار توسط یک جمع حرفهای انجام شد و برای دوره سوم هم با مشورت استاد احد دهبزرگی، دبیر علمی کنگره بنا داریم تا جمعی از نخبگان هنری استان و کشور را برای کار داوری انتخاب کنیم.
جانشین دبیر علمی سومین کنگره ملی شعر «مکتب گمنامی» تأکید کرد: نگاه نهایی ما نهادینه شدن این جریان به عنوان یک اتفاق با برنامههای پیرامونی در تولیدات است. اگر برنامهای تولید نداشته باشد ابتر است لذا از دوره اول این کنگره یک کتاب با تیراژ بالا منتشر شد و به یاری خدا آثار برگزیده هم به صورت محصول تولید شده و طی دوره سوم رونمایی خواهند شد.
وی تصریح کرد: در این کنگره تلاش می کنیم تا شأنیت هنرمندان را رعایت کنیم به همین دلیل دریافت آثار را از طریق سایت حوزه هنری انجام خواهیم داد، البته به هر کسی که متقاضی شرکت در این کنگره ملی باشد و در این راهمشکلی داشته باشد نیز برای ارسال آثار کمک خواهیم کرد تا علاقه مندی از این حضور باز نماند.