رییس حوزه هنری در مراسم گشایش وسیعترین نگارخانه شیراز "ماه "بیان کرد:

ما رقیب هیچ مجموعه خصوصی یا دولتی نیستیم

ما رقیب هیچ مجموعه خصوصی یا دولتی نیستیم
رییس حوزه ی هنری انقلاب اسلامی استان فارس در آیین گشایش نگارخانه ماه گفت: ما رقیب هیچ بخش خصوصی یا دولتی نیستیم.ما کنار این بخش ها و مقوم آنان تعریف می شویم
چهارشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۱
کد خبر :  ۲۱۶۶۸

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس محمد کرم اللهی که در جمع پیشکسوتان اساتید و هنرجویان هنرهای تجسمی و آیین افتتاح نمایشگاه خط و نقش شامل آثار هنرمندان شیراز سخن می گفت افزود: قرار نیست ما با کسی رقابت کنیم ما کنار هم و مقوم همدیگر هستیم و ان شاءالله تعالی کارها را پیش می بریم.

 

*کرم اللهی: هنر شیراز هنری ظریف و شریف و سربلند است.

رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی با اشاره به مراحل آفرینشگری اثر هنری گفت: آفرینشگری همان خدای گونگی است که بر تن بی جان تابلو می نشیند و او دوباره متولد می شود وقتی هنرمند متولد می شود گویی خدای گونگی و آفرینشگری بار دیگر متولد شده و آفریده می شود.

وی افزود: شیراز پهنه عشاق خلاق و هنرمند ایران زمین است از زمان های دور تا امروز از هر کران تا کران که جستجو کنید خواهید دید بر هر گوشه ای از هنر ایران زمین هنرمندی از هنرمندان و قلندران هنر شیراز تکیه زده است.

کرم اللهی اظهار داشت: هنرمند پارسی هنرمندی سربلند است بلند بلند به بلندای دنا. او هرگاه بر دامنه دنا نگاه می کند دنای خلاقیت را عاشقانه می کشد و آنچنان دل را به آن گره می زند که تمام دهلیزها و کانال های بدخلقی و کج خلقی و بدرفتاری را باز می کند. راه بلند و سترگ مردمان مردی که می خواهند برای آینده چراغ راه باشند و جامعه خویش را هدایت کنند.

وی  هنر شیراز را هنری ظریف و شریف و سربلند خواند و گفت:گواه این سخن این است که عزیزی چون استاد تجویدی بزرگ بر مسند هنر و خلاقیت این دیار نشسته و عاشقانه با میدان مخاطب فرهیخته دلبری می کنند. و دیگر عزیزانی که در جمع حضور دارند و امروز دور هم جمع شده اند تا آغازی شود بر طلوع یکی دیگر از ماه های نگارخانه های شهر شیراز

رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: شیراز بسیار غنی است از هنرمند و بسیار فقیر است از امکاناتی که یک هنرمند نیاز دارد تا هنر خویش و اندازه های خویش را نشان دهد. از این رو باید استقبال کرد از هر امکان کوچکی که هر بخشی چه دولتی و چه خصوصی فراهم می کند

وی افزود: سپاسگزار باشیم از بخش بی ادعای خصوصی که حرکت کرده و فضاهای جدیدی فراهم کرده تا هنرمند شیرازی بتواند کارش را در در آنجا به نمایش بگذارد و با میدان مخاطب خویش ارتباط برقرار کند.

کرم اللهی در تبیین دلیل نام گذاری نگارخانه جدید حوزه هنری گفت: نام گالری ماه انتخاب شده تا اتصالی باشد برای معنویت اندیشه و هنر. و ان شاءالله زمینه ای باشد برای بروز خلاقیت ها و هنر آفرینی ها و دلبری های هنرمندان  اساتیدو هنرجویان و کسانی که بتوانند خلق هنر کرده و با میدان مخاطبشان ارتباط برقرار کنند.

وی با اشاره به شرایط فعالیت نگارخانه گفت: بر این نگارخانه اصولی حاکم خواهد بود و آن اصول حرفه ای نگارخانه است  و تاکیدمان بر این است که تمام بایدها و نبایدهایی که بر کار حرفه ای نگارخانه ها مدنظر هست بر این مکان نیز حاکم باشد و خوشحالیم که قلندران هنر شیراز کبیر پیشقراولان حضور در این مجموعه شدند و چراغ اول به نام نامی این اساتید روشن می شود

 

 

*تجویدی: همواره سعی کرده ام پیام آور شادی باشم

 

در ادامه این نشست علی اصغر تجویدی پیشکسوت هنر شیراز گفت: شیراز از زمان باستان مهد فرهنگ و تمدن و هنر بوده است. آثاری که از دوره های باستان به جا مانده شاهد ایران دوستی و عشق ایرانیان به فرهنگ هنر و بالاتر از همه چیز کیش یکتاپرستی و آیین اهورایی بوده است که این یکی از افتخارات ماست

وی افزود: من هرجا که رفته ام و این آثار را دیده ام دریافته ام ایرانیان انسان هایی فرهیخته بوده اند و سعی کرده اند در آثارشان انوار خدایی و نشانه هایی از خداوند یکتا که بالاترین هنرمند است  و ما هرچه داریم از اوست وجود داشته باشد.

این پیشکسوت هنر شیراز اظهار داشت: من یک نگارگر هستم و یکی از موهبت های الهی برای من قلمی بوده که خدا در ضمیر ناخودآگاه من قرار داده  و من سعی کردم با استفاده از فکر و اندیشه و دیدن آثاری که هرکدام برای من یک تابلو بوده اثر خلق کنم.

وی گفت: هنگامی که من در فضای طبیعی گلی را نگاه کرده و رنگ ها و نقش و نگارهایش را می بینم واقعا به بزرگی خدا پی می برم که ما چقدر ناتوانیم که با دیدن یک گل می خواهیم اظهار وجود کنیم که هنرمندیم در حالی که هنرمند واقعی خداست و در حقیقت همه هنرمندان جلوه ای از نورالهی اند و ما سعی می کنیم کاری ارائه کنیم که بیننده با دیدنش احساس شادی کند

تجویدی تصریح کرد: من به عنوان یک نگارگر دیدگاهم یک دیدگاه زیباپسندانه است و انسانها را به آرامش و زیبایی دعوت می کنم. خیلی ها از من می پرسند تابلوهایی که می سازی آن چیزی ست که فکر می کنی یا آنچه در پیرامون و اطرافت می بینی؟

وی در تبیین پاسخ به این سوال گفت: پاسخ من این است که در واقعیت در اطراف ما خیلی چیزها دیده می شود زشتی و زیبایی، ظلم و ستم و شادی و...  وجود دارد، اما هنرمند واقعی کسی است که آثاری بیافریند که وقتی بیننده در مقابل آن قرار گرفت احساس شادی کند.

این پیشکسوت هنر نگارگری گفت:  من همواره سعی کرده ام پیام آور شادی باشم. پیام آور آن هنری باشم که بیننده را حتی برای یک لحظه از حالت نگرانی های وجودش بیرون بیاورد.  البته سخن گفتن من از هنر خودم شاید اغراق تلقی شود و شما باید با دیدن آثار من دریابید که من یا هنرمند دیگری چه کار کرده ایم

وی گفت: هدف من این است تا زمانی که دستم به قلم می رود و توانایی دارم زیبایی ها را به نحو شایسته ای به تصویر بکشم. من عاشق ایرانم و ایران را دوست دارم زیرا ایران مظهر تمدن است و در هر نقطه ای از دنیا که بگویید اهل ایران هستم به گونه ای متفاوت به شما می نگرند.

تجویدی ضمن بیان خاطره ای گفت: در نمایشگاهی در فرانسه اثری از تخت جمشید را نصب کرده بودم پروفسور آمریکایی از بینندگان از من درباره آن سوال کرد و گفتم از جشن های ایران باستان است مربوط به زمانی که ایران در اوج قدرت بود و 28 ملت در مقابل آن ادای احترام می کردند. این فرد به قدری تحت تاثیر گرفت که خبردار ایستاد و احترام گذاشت و دست مرا به گرمی فشرد.

وی افزود: من آنجا به خودم بالیدم که در چنین سرزمینی زندگی می کنم و در شهری که پایتخت فرهنگ و تمدن ایران زمین است.  پارسه یا پرسپولیس یا شیراز که امروزه نگین شهرهای ایران است. البته هر نقطه از کشورمان ارزش های خویش را دارد اما شیراز به قولی تافته جدابافته است. آن هم با بزرگانی چون حافظ و سعدی و مشاهیری که از این خطه برخاسته اند.

این پیشکسوت هنر اظهار داشت: بسیار خوشحالم که در این جمع هنری وفرهنگی فرصتی به من اختصاص یافت تا سخن بگویم و خوشحالم که حوزه هنری فارس به همت جناب کرم اللهی در حال شکل گرفتن است و خود را به نحوی نشان می دهد که این نگارخانه به عنوان یک قطب هنری شناخته شود و وظیفه ما هنرمندان در همه رشته ها این است که برای همیاری با این رویداد هنری پیشگام باشیم.

وی در پایان اظهار داشت: امیدواریم خداوند متعال به همه ما کمک کند در راه پیشرفت فرهنگ اصیل ایرانی موفق باشیم. از همه هنرمندانی که هر یک گنجینه ای در فرهنگ و هنر این شهر هستند نیز تشکر می کنم.

 

در ادامه این مراسم مهدیا علیزاده سه قطعهموسیقی اجرا کرد و سپس با حضور مهمانان و اساتید نگارخانه ماه و نمایشگاه خط و نقش گشایش یافت. در این مراسم دکتر مجید مصلحی مدیرکل امورمجلس و استان های حوزه هنری و دکتر قاسمی دهشالی مشاور امور استان های رییس حوزه هنری نیز حضور داشتند.

ارسال نظر