به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس با برگزاری محفل شعر مهر و ماه دفتر فعالیت های هنری ماه مبارک رمضان شیراز نیز بسته شد و شاعران شیراز تازه ترین سروده های خویش را قرائت کردند.
در این نشست که جمعی از پیشکسوتان رشته های مختلف هنری حضور داشتند، علاوه بر شعرخوانی شاعران و سخنرانی متفاوت و دلنشین آیت الله دکتر دژکام نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس نیز دقایقی با حاضران سخن گفت
در این برنامه که اجرای آن را هاشم کرونی مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس بر عهده داشت پس از شعرخوانی شاعران جوان و با اختصاص بخشی از وقت سخنرانی آیت الله دژکام برخی از نام آوران شعر شیراز نیز تازه ترین سروده های خویش را قرائت کردند.
* آیت الله دکتر دژکام: شاعران و هنرمندان در ردیف نخست ایجاد تمدن ایرانی - اسلامی هستند
در این نشست آیت الله دکتر لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز ضمن اعلام این مطلب که برای ایجاد و ساخت تمدن ایرانی - اسلامی شاعران و هنرمندان در ردیف اول هستند، گفت: دست هنر و قدرت هنر فراتر از توان مدیریتی فرهنگی است.
وی افزود: چندی پیش در شیراز مجمع عالی حکمت اسلامی با حضور جمعی از اساتید حکمت اسلامی - ایرانی افتتاح شد، در آن جمع بعضی از استادان براساس تعریفی که از حکیم وجود دارد، سعدی را حکیم معرفی کردند.
دکتر دژکام با بیان اینکه کتابهای سعدی در تعریف حکمت میگنجد گرچه فقط به جنبه ادبی آن بیشتر پرداخته میشود، گفت: حکمت 2 بخش دارد حکمت نظری و عملی،کاوش حکمیانه ناظر بر این است که جهان را بشناسیم و دیگر اینکه در این جهان چگونه زندگی کنیم و دیگر سوالات فلسفه و حکمت ذیل این 2 پرسش قرار میگیرد.
امام جمعه شیراز افزود: زمانی که گلستان و بوستان سعدی را ورق میزنیم یا جهانشناسی را نشان میدهد یا اینکه چگونه در جهان زندگی کنیم.
آیت الله دژکام اظهار داشت: مقام معظم رهبری فرمودند در زمان ما باید قلههای شعری مانند سعدی و حافظ پیدا شود، این یعنی کسانی پیدا شوند با ذوق سرشار اما با پشتوانه دانشی که سعدی هم از آن برخوردار بود تا براساس این چنین افرادی تمدن نویی ساخته شود.
وی عنوان کرد: اگر سخنی برخاسته از دانش و حکمت باشد و با زیبایی که در هنر و شعر است، پیوند بخورد و دوباره مردم و جوانان ما از پیوند هنر و حکمت بهره ببرند و ما میتوانیم یک تمدن جدید بسازیم.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه برای پیمودن چنین راهی باید زحمت زیادی کشیده شود، گفت: در تاریخ ادبیات فارسی که نگاه میکنیم شاعران بسیاری بودند که پشت سر قلههای شعری بودند حتی سعدی و حافظ به اقتفای شعرای قبلی شعر گفتند.
*لزوم نوآوری در هنر سینما
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه برخی از هنرها در روزگار ما ظهور و بروز پیدا کردند مانند سینما، افزود: سینما هنری است که هنوز از آبشخور حکمت ایرانی اسلامی بهره نبرده است ولی چون همسایه هنر شعر است شما باید کاری کنید که ما شاهد سبک جدیدی از هنر سینما باشیم که بگویند این هنر ویژه ایران است.
وی با بیان اینکه از محافل کوچک شعری دیگر هنرها نیز تغذیه میشود، تصریح کرد: به نظر میرسد که در روزگار ما قالب شعری بر محتوا پیشی گرفته در صورتی که زیبایی شعر سعدی این است که در کنار زیبایی ظاهری، عمق دارد این عمق از جنبه ادبی نیست بلکه به دلیل محتوا است.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه برای ایجاد و ساخت تمدن ایرانی - اسلامی شاعران و هنرمندان در ردیف اول هستند، بیان کرد: دست هنر و قدرت هنر فراتر از توان مدیریتی فرهنگی است.
*کرم اللهی: فارس مامن و رستنگاه فرهنگ ایران زمین است
در ابتدای این نشست نیز محمد کرم اللهی رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس با اشاره به فرصت ماه رمضان به عنوان فرصت همنفسی با خوبان و همبال شدن با فرشتگان گفت: امید است که منتظر تمام شدن این فرصت نباشیم و ان شاالله همین کوتاه زمان باقی مانده را در جهت تعالی و رشد قدر بدانیم.
وی افزود: فارس مامن و رستنگاه فرهنگ ایران زمین است و داشته های فرهنگی این دیار بخش عمده ی داشته های فرهنگی ایران را شکل می دهند و نگاهی به آنچه از فارس سربرآورده گواه این ادعاست
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: برای درک بیشتر این سخن باید به دوره های مختلف فرهنگی ادبی فلسفی و اجتماعی ایران زمین و دوره هایی که بر فارس رفته است نظر کنیم تا بزرگی فارس را بیشتر دریابیم.
وی اظهار داشت: با چنین نگاه و نگرشی است که در می یابیم این سرزمین نسبت دارد با مجموع دانشورانی که بالیدند و ریشه کردند و میوه دادند و به شکل های مختلف از وجود و درون خویش علم و هنر و معرفت و حکمت آفریدند و به گنجینه بشری افزودند.
کرم اللهی افزود: این بزرگان در سایه سار فرهنگ بشری همگان را به خوب زندگی کردن و آرامش و صلح و درست اندیشی دعوت کردند و وجودشان و اندیشه ی نیک شان تبدیل به سرمایه ای عظیم برای مردم فارس شد سرمایه ای که سبب بالندگی نه تنها برای این سرزمین و مردم ایران بلکه برای بشریت خواهد بود.
وی اظهار داشت: تمام بشریت را داشتن عنصر خوشفکری چون ملاصدرا کافی است تا سر بر اسمان بساید. گاهی شولای ادبی بر دوش حافظ همه جهان را کفایت می کند تا عظمت شعر را دریابد و حکمت و اندیشه ورزی خردمندانه و بزرگی سعدی کافی است تا هر سرمین و هر قوم و مردمی داعیه دار مجد و عظمت باشند.
رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس گفت: امیدواریم رهاورد و هدیه این مراسم نیز دعوت به خوبی ها عشق صلح و همدلی باشد آن هم در نشستی که هنرمندان بخصوص شاعران در آن، آخرین سرودههای خود را در کنار همدیگر قرائت و مرور میکنند.
کرم الهی افزود: شاعران در این محفل تلاش میکنند آخرین موضوعات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روز را در قالب شعر به تصویر بکشند و مسئولان را در حل آنها به یاری بطلبند.
شایان ذکر است در این مراسم پس از شعرخوانی 14 نفر از شاعران فارس و مداحی به مناسبت پایان ماه مبارک رمضان و عید سعید فطر، حاضران ضمن اقامه ی نماز جماعت به امامت آیت الله دکتر دژکام، آخرین روزه ی خود را در کنار ایشان گشودند.